Welkom
Coachen met paard
Ontdek & Ontwikkel
Over werk (t)
Diensten
Fotoalbum
Sessies individueel
Sessies groep
Workshops
Links
Contact
Contactformulier
Gastenboek

 

Spiegelpaard coaching maakt gebruik van de methodiek

                               'PAARD als SPIEGEL' 

 Methodiek: Mensen worden begeleid, in hun denken, voelen en doen naar een betere situatie door coaching. Een mooie eigen weg naar bewustwording. Door de spiegel die het paard de coachee voorhoudt, levert coaching met paarden verrassende, confronterende en vooral waardevolle inzichten op. Puur en zonder oordeel, reageren zij op ons gedrag. Dit maakt hen tot een zuivere spiegel van wie we zijn. En tot uitstekende leermeesters om ons inzicht te bieden, te groeien en een stap te maken. Het paard wordt in deze bijzondere vorm van coaching ingezet bij persoonlijke- of teamvraagstukken. De focus ligt op het hier en nu, er wordt gewerkt vanuit de werkelijkheid aan uw realistische doelen. Waarbij ik me graag laat inspireren door de natuur om ons heen.

Coach: Om de coachsessies verantwoord vorm te geven heb ik de Post HBO opleiding tot excellent COACH afgerond bij Horsense. Met mijn brede levenservaring en mijn huidige professionele achtergrond als sociaal psychiatrisch verpleegkundige heb ik de nodige bagage om uiteenlopende ontwikkelvragen te kunnen coachen. Uw eigen proces en bewustwording staan centraal. Ik ga samen met mijn paard een verbinding met u aan en loop met u mee, zolang dat nodig en passend is.

Paard: Sinds jaar en dag maken paarden deel uit van mijn leven. Nu vervullen zij ook de rol van co-coach. Mijn Lipizzaner merrie vormde de aanzet om te starten met mijn coachpraktijk. Het paard is de ideale co-coach omdat ze volkomen oorspronkelijk en oprecht is. Als kudde- en prooidier hangt een paardenleven af van het vermogen om hun omgeving juist te interpreteren. Zodat zij feilloos in staat zijn om onze lichaamstaal te spiegelen inclusief het onbewuste gedrag en gevoel. Dit brengt u in contact met diepere emoties, krachten en drijfveren. Uw inzicht groeit in wie je op dat moment bent, ook de kanten die je zelf minder scherp ziet. Een perfecte manier om in beweging te komen.

Bij het coachen met paard, staat u naast het paard, nooit erop. Paard is en blijft gewoon paard. Ervaring met paarden is totaal onbelangrijk en zeker niet nodig. Ik werk met een eerlijk, sensibel en mensgericht paard, in een veilige omgeving. Onze paarden worden op een zo natuurlijk mogelijke manier gehouden en zij staan met hun kuddegenoten samen in de wei. 

 

Spiegelpaard  | mvandenputtelaar@12move.nl
Top